Biografieën Robert la Boresa – woordkunst en Regina Ederveen – harp

Sinds 1995 is Robert la Boresa actief als dichter en voordrachtskunstenaar. Door de NCRV werd het TV-programma de Stoel uitgezonden waarin een portret van Robert la Boresa. Ook verscheen hij met zijn kunst in het programma Hart van Nederland van SBS6. Van hem verscheen de dichtbundel Bidden & Wreken en het boek Zien door rozetten over de mystiek van het woord. In 2007 zag zijn CD Danser, Dienaar, Dichter, Dwaas het licht; twintig gedichten op muzikale klankschalen. Door de componisten Reinier Maliepaard en Daan Manneke werden enkele van zijn gedichten getoonzet voor vierstemmig koor. Op de Nationale Gedichtendag hing een gedicht van Robert la Boresa als een meterslange banier aan de pui van het oude raadhuis van Apeldoorn. Zijn poëtische voordrachten ontwikkelen zich de laatste jaren steeds meer tot een vorm van geïnspireerde voordrachten rond de mystiek van het woord. Het gaat daarbij telkens om het Hoogste Woord, het woord tussen hemel en aarde, dat met uitsterven wordt bedreigd. Hij verzorgt  lezingen over de Joodse mystiek, waarin de symboliek en de getalsmatigheid van het Hebreeuws centraal staan. Ook het lied speelt daarbij een belangrijke rol. Info www.robertlaboresa.nl.

Regina Ederveen studeerde aan het  Conservatorium van Utrecht. Zij behaalde daar de diploma’s ‘Docerend Musicus’ en ‘Uitvoerend Musicus’. Tevens woonde ze harpfestivals bij in onder andere Israël en Amerika. Op een concours voor hedendaagse avant-garde muziek, won ze de hoofdprijs en daarbij de tweede prijs in de categorie solisten. In 2009 werd ze uit honderden inzendingen als harpiste uitgekozen om deel te nemen in een internationaal samengesteld orkest waarbij een concert werd gegeven in de wereldberoemde Carnegie Hall in New York City.

Behalve dat zij actief is als solo harpiste, treedt ze veel op met koren, als soliste en als begeleidster. In de kamermuziek is ze ook graag werkzaam. Regina maakte meerdere cd’s, waaronder drie solo-cd’s: ‘Intermezzo’, ‘My Gentle Harp’ en ‘Hymns on the Harp’, de cd ‘Sela’ harp & piano, de cd ‘Idylle’ fluit & harp en de cd ‘Interlude’ harp & orgel. Info www.reginaederveen.nl.

Voor echt goede harpmuziek, ga naar
www.reginaederveen.nl