Harpiste Regina Ederveen

Beste heer,

u bent een van de contactpersonen van het hoofdbestuur van de Orde van Vrijmetselaren in uw regio.
Vandaar dat ik u mail. Ik ben Regina Ederveen, professioneel harpiste, geschoold aan het conservatorium van Utrecht, met veel ervaring.

Zou het niet mooi zijn om op een van uw bijeenkomsten een prachtig harpconcert te hebben? Met toelichting van mens tot mens!
Eventueel gecombineerd met de ”vrouwen van” in uw regio. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

 
 

1) ‘Weg van de harp’

harp solo concertprogramma over Rosa Spier door Regina Ederveen

Regina laat in dit concertprogramma fragmenten horen uit de aangrijpende maar vaak ook humoristische brieven en dagboeken die door harpiste Rosa Spier (1891-1967) zelf zijn geschreven. Ze gaan over haar roerige leven, haar ervaringen met de harp en de medemens. Dit alles wordt afgewisseld door prachtige harpsolo’s die Regina laat horen op haar gouden pedaalharp uit 1911. Foto’s van Rosa Spier zijn opgesteld op het podium. Met vooral veel gevarieerde muziek, van Barok tot Flamenco!
Dit programma is al vaak uitgevoerd met veel succes.
Meer info hier: https://www.reginaederveen.nl/nl/muziek/weg-van-de-harp/

 

3) ‘De harp met de engel’

harp solo concertprogramma op 200 jaar oude harp

De Harp met de Engel is een prachtig programma geheel uitgevoerd op Regina’s antieke Érard-dubbelpedaalharp uit 1819. Deze harp was een ”one of a kind harp” uit London, gebouwd voor Miss Broadwood en verkocht aan haar op 23 juni van dat jaar. Over de componisten die voor dit type harp schreven valt veel over te vertellen. Sébastian Érard was immers de uitvinder van de dubbelpedaalharp, zoals wij die nu nog kennen. Deze harp was een van de eerste en hij is na 200 jaar nog steeds speelbaar. Maar dat niet alleen… de doorleefde klank raakt het hart. In het concertprogramma hoort u sappige anecdotes, klassieke én lichtklassieke muziek en bent u – na afloop – een bijzondere ervaring rijker.
Meer info hier: https://www.reginaederveen.nl/nl/de-harp-met-de-engel/

 

3) ‘Vrije keuze’

harp solo concertprogramma gericht op een bepaald thema

De harp is ook prachtig om te beluisteren bij een speciale gelegenheid.
Bijvoorbeeld de overgang van de seizoenen of bij de jaarwisseling.
Of als opening van het nieuwe jaar, bij een jubileum of bij een avond om te mediteren over een onderwerp.

Meer info...